Poznati pobjednici Instagram foto takmičenja „Klimatske promjene u vašim rukama“

Nagradno Instagram foto takmičenje EU info centra u BiH pod nazivom „Klimatske promjene u vašim rukama“ je završeno. Za 12 finalista građani su glasali na stranici EU info centra do 14. aprila 2017. godine.

Za učešće u takmičenju pristiglo je preko 800 zanimljivih Instagram objava od korisnika iz svih krajeva BiH koji su fotografijom zabilježili na koji način doživljavaju klimatske promjene, te kako se one manifestuju u njihovom okruženju. Prvo mjesto osvojila je Zerina Kurtović iz Brčkog, drugo mjesto pripalo je Ajli Delić iz Velike Kladuše, dok je trećeplasirani Kristijan Vujčić iz Prijedora.

Nagrade koje očekuju pobjednike ovog takmičenja su laptop, smart telefon, tablet, televizor ili digitalni fotoaparat po vlastitom izboru. Dobitnici i ostali građani će biti obavješteni o datumu dodjele nagrada.

Takmičenje EU info centra u BiH bilo je otvoreno za sve kreativne mlade ljude iz Bosne i Hercegovine, čiji je zadatak bio da naprave fotografiju koja oslikava uzročnike ili posljedice klimatskih promjena, te da istu postave na svom Instagram profilu uz određena pravila takmičenja.

EU info centar čestita pobjednicima, a ostalim finalistima se zahvaljujemo na učestvovanju.

Fotografije svih finalista, kao i rezultate glasanja možete pogledati na linku.